Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla alakalı aracısız veya dolaylı bütün sorumluluğu nazar boncuğu başınıza üstleniyorsunuz. Ovalan yorumlardan T54 hiçbir şekilde mesuliyetli tutulamaz.
İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin şişko halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi durum önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;
Merkezi yangın merdiveni, bina yapkaloriın merkezine yerleştirilen bir yangın boşaltma sistemi türüdür. Bu tip yangın merdivenleri, çatı sakinlerinin ivedili durumlarda hızlı ve emin bir şekilde binayı bırakma etmelerine yardımcı edinmek muhtevain mutasavvertır. İşte merkezi yangın merdivenleri hakkında daha lüks malumat:
Kırlan yorumlardan T54 hiçbir şekilde mesuliyetli tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uygunsuz yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilişkin elden veya dolaylı bütün sorumluluğu bir numara başınıza üstleniyorsunuz.
Yangın Merdiveni Sistemleri Yangından korunmayla alakalı alınacak önlemler beyninde yaşamsal örutubet taşıyan tedbirlerden biri de yangın merdivenidir.
Yangın baplarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden okkalı isim evetşıyor ise yangın bapsı gidiş cihetüne tamam açılacak şekilde ayarlamaktadır.
İnsanların yangın sırasında güvenli bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başında ülke alan küşümn bapsı çok önemli olmaktadır.
Tekli yangın kapısı evet da çift kanatlı yangın bapsı bina ihtiyacına bakarak imal edilebilir.
Binaların konstrüksiyonsına yarar kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı gestaltsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut içsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Yangın bapları olarak da aşina müstacel çıkış baplarının hangi malzemeden yapılması gerektiği, nasıl konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine derece dayanıklılık seviyeleri bilcümle belirli standartlar gözetilerek yapılmalıdır.
Merkezi yangın merdivenleri, bina yapısının çoklukla merkezine veya bina çekirdeğine yerleştirilir. Bu sayede bina sakinleri, yangın evet da sair müstacel durumlar esnasında en emin mıntıka olan merkezi kullanarak binayı bırakma edebilirler.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş Yangın Kapısı olduğu strüktürnın içerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır.
kaynağı bileğemektir]